perun pro

domov domov
e-mail email

Programi po meri

Programi po naročilu

Izdelava spletnih strani

Izdelava spletnih strani

Izdelava spletne trgovine

Izdelava spletne trgovine

Mobilne tehnologije

Mobilne tehnologije

Celostne resitve

Celostne rešitve

Izdelava spletne trgovine

Komu je spletna trgovina namenjena?

Imate produkt, ki bi ga radi prodajali? Ali storitev, za kateri bi vam ljudje rade volje odrinili denar? Bi radi običajno poslovanje razširili na internet ter tako dosegli nove kupce ter omogočili starim višji nivo udobja? Vam je postala Bolha predraga?

V podjetju menimo, da razmere še nikoli niso bile tako naklonjene spletnemu trgovanju kot prav sedaj. In situacija se bo le še boljšala - in to več kot upravičeno, kajti zadržkov že nekaj časa ni prav nobenih. Tehnologija je varna, nudi izjemen nivo udobja in obojestranskega zadovoljstva. Vse kar pravzaprav potrebujete, je profesionalna spletna trgovina.

Na kratko povedano je spletna trgovina obsežnejši internetni portal, kjer kupec hitro in predvsem varno poišče, izbere ter naroči izbrani artikel ali storitev. Odvisno od internetne trgovine lahko nakup takoj poravna, recimo s kreditno kartico, preko sistema Moneta, tujega sistema PayPal ali na kateri drugi način. Druga možnost je plačilo po povzetju ali preko predračuna.

Za obojestransko zadovoljstvo pri nakupovanju preko interneta pa je potrebno upoštevati več dejavnikov. Uporabnik mora izbrani artikel sprva poiskati, izbrati, dodati v košarico ter plačati znesek v čimbolj tekočem, intuitivnem postopku, za katerega poskrbimo seveda mi. Potrebujete le idejo, produkt, storitev ter nekaj zagonskega kapitala. Vendar so potem omejitve le nebo, saj vam internet omogoča prodajanje po celem svetu, hitro in varno.

Integracija v obstoječi poslovni sistem

Veste, koliko dela je z urejanjem posameznega izdelka v spletni trgovini? Potrebno je vnesti opis, določiti ime izdelka, pripraviti ustrezno sliko, cenik, izdelek dodati v eno ali več kategorij - vse to pri preprostem izdelku. Kaj pa, ko bi želeli imeti v spletni trgovini večje število izdelkov?
Rešitev je sinhronizacija podatkov iz vašega obstoječega sistema, s čimer imamo v podjetju ogromno izkušenj. Ta način omogoča pobiranje podatkov o izdelkih, osveževanje zaloge ter avtomatično pisanje naročil v sistem ERP, vi pa prihranite čas.

Integracija spletne trgovine v CRM sistem

Poslovanje brez sistema za spremljanje kupcev je kot plutje po odprtem morju v kanuju.
Da se, ni pa pretirano priporočljivo. Ne samo da ne vemo kdo so problematični kupci, ne vemo tudi kdo so naši najboljši kupci! Ravno ti širijo dober glas naprej in se pogosto vračajo - tudi če niste najugodnejši ponudnik, saj zaupajo vam in dobrim izkušnjam.

Načini obračunavanja

Plačevanje s kreditnimi karticami:
Naročnik oz. lastnik spletne trgovine sklene pogodbo s ponudnikom, banko ter se dogovori za višino provizije za vsako plačilo v spletni trgovini. Dobljeni certifikat je nato še potrebno implementirati v spletno trgovino, saj je varnost pri plačevanju preko interneta vedno na prvem mestu.

Drugi načini takojšnega plačevanja:
Kreditne kartice vsekakor niso edina možnost. Čedalje bolj se uveljavlja Moneta, predvsem pri manjših nakupih. Moneta je sistem brezgotovinskega plačevanja z mobilnikom, kupec na mobilnik prejme geslo, ki zagotavlja istovetnost, vse transakcije pa se tako kot pri plačevanju s kreditnimi karticami vršijo v sistemu ponudnika (Telekom Slovenije). PayPal je trenutno najbolj razširjen, saj ga uporablja večina prodajalcev, ki ponujajo svoje storitve preko največje svetovne elektronske dražbe ebay. Od transakcij si seveda odščipnejo svoj delež, vendar po novem omogočajo nakazilo tudi v Slovenijo na račun kreditne kartice. Sčasoma bo možno denar prejeti tudi direktno na transakcijski račun. Tudi PayPal ima v zadnjem času čedalje več konkurentov, tako da je možnosti vsekakor obilo.

Plačevanja z odloženim plačilom:

Plačila preko predračuna ali pri povzetju potekata klasično. Razlika je le, da kupec prejme elektronsko sporočilo o nakupu, prodajalec pa natančne avtomatične podatke o željah, kot so kraj ter čas dostave.

Varnost

Glavna stvar pri plačevanju oz. poslovanju preko interneta je varnost. Žal zaenkrat vse premalo ljudi ceni ter uporablja spletne trgovine, v večini zaradi pretiranega strahu pred zlorabo številke kreditne kartice. Tveganje sicer res obstaja, vendar ni prav nič večje kot pri klasičnemu plačevanju. Vsi moderni brskalniki podpirajo protokol SSL, ki omogoča da so podatki od začetka pa do konca svoje poti na internetu dobro zaščiteni oz. kriptirani. Dodatni varnostni mehanizem je, da so vse informacije o plačilu posredovane direktno k plačilnim instrumentom ter nadalje v banke. Tako ključnih podatkov trgovec oz. podjetje, ki razvije spletno trgovino, nikoli ne vidi, prav tako jih ne more shraniti v svoji podatkovni bazi.

Tehnologije in programski jeziki izdelave spletne trgovine:

Java EE, JPA, NodeJS, HTML, CSS, Javascript, Ajax, SSL certifikati, podatkovne baze MySQL, MS SQL ali MonoDB

Podprti načini plačevanja:

Plačilne in kreditne kartice:

Activa, Mastercard, VISA, Visa Electron, American Express, BA Maestro, Diners

Plačevanje na obroke:

Diners, Visa Electron, American Express

Ostali načini:

Moneta, PayPal, Skrill (včasih Moneybookers), Payoneer, ...«  Nazaj na rešitve